Aston Martin obezbeđuje sigurnosno vozilo za 2021 F1 sezonu

Sve vezano za auto sport, Formula 1, WRC, Reli i ostalo
Korisnikov grb
jevrem
AMB Moderator
Poruke: 487
Pridružen: 25 Jun 2020 08:24
Mesto: Smederevska Palanka
Kontakt:

Slika

Aston Martin će sledeće sezone obezbediti bezbednosne i medicinske automobile na više od polovine trka Formule 1.

Sporazum, koji tek treba da bude formalno objavljen, ali koji je potvrdio Racefans.net, rezultiraće da Aston Martin preuzme dužnosti od deoničarskog Mercedesa na 12 od planirane 23 trke sledeće sezone.


U izjavi, britanska firma je rekla: "Politika Aston Martina je da ne komentariše špekulacije. Kao proizvođač, izuzetno smo uzbuđeni i usredsređeni smo na skori povratak u Formulu 1 kao kompletni tim, prvi put u više nego 60 godina, 2021. "

Razume se da će odluka o tome koji će proizvođač raditi na kojoj trci biti diktirana koliko je Aston Martin aktivan na određenom tržištu. Očekuje se da će odabrati zemlje u kojima ima veći tržišni udeo, mada će Mercedes možda imati prednost na nekim trkama gde obe imaju značajne interese, poput SAD-a i Kine.

Iako nije jasno koji će putnički automobil iz portfelja Aston Martina delovati kao bezbednosni automobil, Vantage, koji je izveden iz trke, trenutno je favorit za tu ulogu. Medicinski automobil biće DBKS, koji koristi isti 4.0-litarski V8 motor kao i trenutni AMG GT R automobili koji deluju kao sigurnosni i medicinski automobili.

Daimler, koji je vlasnik Mercedesa, nedavno je preuzeo 20% udela u Aston Martinu.

Slika

Slika
Audi A3 1.8T 1997. 110kw
Pošalji Odgovor

Povratak na “AutoMoto Sport”