Peugeot 5008 2020 sa novim licem i tehnologijama

Korisnikov grb
jevrem
AMB Moderator
Poruke: 301
Pridružen: 25 Jun 2020 08:24
Mesto: Smederevska Palanka
Kontakt:

Peugeot 5008 2020.


Slika

Nastavljajući od 3008 ranije ove nedelje, Peugeot je dao svom SUV-u 5008 laganu popravku u pokušaju da bude u toku sa najnovijim dizajnerskim jezikom i tehnološkim karakteristikama brenda.

Kao najveći Peugeotov automobil, samo sedmosed i rival modelima kao što su Škoda Kodiak ili Kia Sorento, 5008 je popularan model u celoj Evropi, a čini se da će ovaj izgled dramatičnog izgleda rešiti neke od žalbi koje smo imali sa njim - dok zadržavajući praktičnost i lakoću vlasništva što ga je učinilo toliko popularnim.

Od čega se sastoji lifting lica?
Počevši od „lica“ (očigledno) Peugeotovog šamara po istoj podebljanoj rešetki i dizajnu farova koji je prvi put usvojen kod 508, a od tada primenjivan na 208, 2008 i 3008.

Slika

To znači uspravnu rešetku koja se proteže u celoj širini prednjeg kraja, bledeći u vodoravne pruge ispod glavnih jedinica farova. Ta farovi imaju svetlosnu traku koja se nadole nastavlja u prepoznatljiva LED dnevna svetla u obliku očnjaka, zamenjujući stare jedinice koje su se nalazile duž gornje konture farova.

To daje modelu 5008 prednji kraj kojim dominiraju neprekidne linije - između prednjih svetla i osnove A-stuba nalazi se stajling koji u osnovi omogućava da se jedna linija nekontrolisano nastavi oko celog automobila.

Značka ostaje u središtu rešetke, ali kao znak svoje istorije, Peugeot je 5008 značku preselio na prednju ivicu poklopca motora.


Slika

Ima manje promena oko zadnjeg dela, ali naći ćete puna LED zadnja svetla sa sekvencijalnim indikatorima koji će zameniti prethodne halogene jedinice.Da li se nešto promenilo unutra?
Iessir - Peugeot je nadogradio oba ekrana, sa i-Cockpit paketom digitalnih brojčanika koji sada ima novu grafiku i veći kontrast, a centralni ekran je sada isti 10,0-inčni uređaj koji se nalazi na modelima 208 i 508.

SlikaNema reči o brojčanicima za briljantni 3D efekat 208-e, što je šteta, ali Apple CarPlai i Android Auto ostaju u ponudi za info-zabavni sistem, kao i sjajni zvučni sistem Focal za vrhunske modele.

Napredna tehnologija se prebacuje i sa modela 508, uključujući prilagodljivi tempomat sa zaustavljanjem i korišćenjem automatskih modela, aktivnih pomagala za zadržavanje traka, pa čak i kamere za noćni vid koja prikazuje svoj feed u klasteru merača.

Tu je i nova lepeza ukrasa, sa crnom ili crvenom Nappa kožom koja je dostupna kao opcija, kao i drveni finišer u širini crtice.

Najbolji sedmosedi na prodaju

Važnije je ono što se nije promenilo. 5008 i dalje nudi sedam sedišta, sa tri jedinice veličine odrasle osobe u središnjem redu koje su presudno neovisne jedna od druge. To ga čini jednim od retkih automobila - čak i među velikim SUV-ovima - koji može da primi tri dečija sedišta koja se nalaze jedno pored drugog.

Sjedala u trećem redu ostaju najbolja samo za povremenu upotrebu, ali kada se sklope tu je ogroman prostor za prtljažnik od 780 litara - proširiv na 1.940 litara sa srednjim redom prema dolje.

Šta je sa motorima?
Zanimljivo je da, uprkos tome što je 5008 neverovatno povezan sa 3008, Peugeot nije prenio hibridne pogone tog automobila. Prilikom lansiranja u ponudi su samo četiri motora - po dva benzinska i dizelska.

Kupci mogu da izaberu 1,2-litarski benzinac od 128 konjskih snaga sa šestostepenim ručnim ili osmostepenim automatskim menjačima, ili 1,6-litarski četvorocilindrični sa 178 konjskih snaga i automatskim kutijom.


Slika

Na prednjem delu dizela nalazi se 1,5-litarski 128-ks sa šestostepenim ručnim ili osmostepenim automatskim menjačem ili 2,0-litarski 178-ks sa automatskim.

Nivoi opreme su prilagođeni u skladu sa VLTP-om - sada je više kao Volvo, jer postoje tri diskretne varijante sa daljim „paketima“ koji se mogu dodati na vrh.
Audi A3 1.8T 1997. 110kw
Milos6866
Novi Član
Poruke: 1
Pridružen: 15 Sep 2020 10:59

Odlicno izgleda :D
Drugacije od svojih prethodnih modela.

Ja sam odusevljen! :o
Korisnikov grb
jevrem
AMB Moderator
Poruke: 301
Pridružen: 25 Jun 2020 08:24
Mesto: Smederevska Palanka
Kontakt:

Enterijer deluje stvarno prelepo! A verujem da mu ne nedostaje francuska udobnost. ;)
Audi A3 1.8T 1997. 110kw
Pošalji Odgovor

Povratak na “Noviteti”