Preporuka za brend auto-delova...

Generalna diskusija o delovima na prodaju na www.delovi.autromotobox.rs
pop84
Auto Moto Box Tim
Poruke: 3
Pridružen: 25 Jun 2020 08:37

Pozdrav svima... Ja ću napisati moje lično mišljenje vezano za brendove auto-delova koje je zasnovano na mom iskustvu kao i na iskustvu ljudi sa kojima sam sarađivao. Moram napomenuti da se ovo najviše odnosi na evropska vozila, mada sam siguran da danas svaki brend pokriva i sve ostale proizvođače automobila. Inače cena delova mi sada neće biti orjentir već isključivo kvalitet i pouzdanost delova. Obzirom da je sada vreme malih i velikih servisa da krenem odatle...

1.Filteri - MANN filteri verovatno i najbolji filteri na našem tržištu ali i najskuplji (nemački proizvođač). Odmah do njih po kvalitetu ali dosta pristupačniji su i UFI filteri, filteri italijanskog proizvođača koji se baš fokusira na proizvodnju i usavršavanje filtera.

2.Kaiševi, roleri, zatezači - svima dobro poznat CONTINENTAL koji važi za najboljeg ali i najskupljeg. Međutim, po meni, ništa lošiji nisu ni SKF ni GATES. Naprotiv, ako bih sada gledao odnos cene i kvaliteta moj izbor bi bio bez dileme GATES.

3.Ulja - ovde ja ništa ne bih komentarisao jer svako već ima ulje koje mu je favorit ili bolje rečeno ulje koje jednostavno prati/vazi za određenog proizvođača kola. Ja bih jedino sugeriasao da Opel vozila koriste isključivo Opel-ova GM ulja. Takođe bih napomenuo da ulja MOBIL i DELPHI se proizvode u istoj rafineriji pa vi čitajte između redova.

4.Trap - verovatno broj jedan, po meni, ovde je FEBI. Tu je i LEMFORDER koji je takođe dobar izbor.

5.Dihtunzi, gumice - CORTECO

6.Amortizeri - moj izbor ovde su MONROE i KAYABA. Mislim da se KAYABA amortizeri ugrađuju fabrički u tojotine modele automobila ili su se bar pre ugrađivali... MONROE amortizeri su često na akciji 3+1 u jednoj našoj prodavnici, ali ja ovde neću reći o kojoj se prodavnici radi (kome treba raspitaće se :) )

7.Termostati - BEHR

8.Kvačila - po meni broj jedan su SACHS kvačila, a drugo mesto dele LUK, VALEO i EXEDY... Moram napomenudi da imam odlično iskustvo i sa AP kvačilima koja su navodno prva zamena u Fiat-ovim vozilima.

9.Kočnice - BREMBO

U principu većina ovih brendova proizvodi i neke ostale grupe delova tako da kvalitet izrade sigurno neće izostati ni tu.... Ovo je moje lično mišljenje, a ako neko ima još nešto da doda ili ima drugačije iskustvo, ja bih voleo da to podeli sa nama... :)
Korisnikov grb
jevrem
AMB Moderator
Poruke: 483
Pridružen: 25 Jun 2020 08:24
Mesto: Smederevska Palanka
Kontakt:

U globalu to je i po meni ok izbor.
Audi A3 1.8T 1997. 110kw
Pošalji Odgovor

Povratak na “Generalna diskusija”